پروژه سیمولینک سیستم انتقال قدرت هوشمند با ادوات FACTS
پروژه سیمولینک سیستم انتقال قدرت هوشمند با ادوات FACTS :پروژه متلب آماده
پروژه متلب آماده
پروژه سیمولینک سیستم انتقال قدرت هوشمند با ادوات FACTS در MATLAB شبیه سازی مقاله Smart Power Transmission System Using FACTS Device سیستم انتقال جریان متناوب انعطاف پذیر Flexible AC transmission system که به اختصار با کلمه FACTS شناخته می شود، سیستمی متشکل از تجهیزات استاتیک استفاده شده جهت انتقال انرژی الکتریکی می باشد. هدف اف ای سی تی اس بهبود کنترل پذیری و افزایش توانایی انتقال قدرت شبکه است.
پروژه متلب آماده
در این پست پروژه رایگان سیمولینک سیستم انتقال قدرت هوشمند با ادوات FACTS در MATLAB متلب را آماده کرده ایم که با توجه با یک مقاله ۲۰۱۳ انجام شده است می باشد. تصاویر خروجی پروژه نیز در ادامه مطلب قرار داده شده است.
در این شبیه سازی هم مدل statcom و هم مدل svc در مقاله عینا شبیه سازی شده است.
مقاله رفرنس:
International Journal of Applied Power Engineering (IJAPE)
Vol. 2, No. 2, August 2013, pp. 61~70 ISSN: 2252-8792 Smart Power Transmission System Using FACTS Device Qazi Waqar Ali Azzam ul Asar
فناوری FACTS
در سالهای اخیر، بار تحمیلی به شبکههای انتقال افزایش یافته است و این افزایش هم چنان به دلیل ازدیاد تعداد مولدهای منفرد و جدا از شرکتهای برق و همچنین افزایش رقابت میان خود شرکتها، ادامه خواهد یافت. به این امر باید این مسئله را نیز افزودکه به دست آوردن حریمهای جدید برای عبور خطوط انتقال نیرو بسیار مشکل شده است. افزایش بار انتقالی، نبود طراحی بلند مدت، و نیاز به دسترسی آزادانه شرکتها و مشترکین به موسسات تولید کننده، همه با هم موجب پدیدار شدن تمایلاتی در جهت ایمنی کمتر و کیفیت پایینتر تولید و تأمین نیرو شده اند. فناوری FACTS، با قادر کردن شرکتها به بهرهگیری حداکثر از امکانات انتقال خود و با افزایش قابلیت اطمینان شبکه، از عوامل اساسی در برطرف نمودن پارهای از ـ نه تمامی ـ این مشکلات میباشد.
هر چند، باید تاکید کرد که در بسیاری از ضرورتهای افزایش ظرفیت شبکه، احداث خطوط جدید، با افزایش ظرفیت جریان و ولتاژ خطوط موجود در یک کریدور، ضرورت دارد.
فناوری FACTS یک کنترل کننده منفرد و پرتوان نیست، بلکه مجموعهای از کنترل کنندهاست، که هر یک میتواند به تنهایی یا با هماهنگی دیگر کنترل کنندهها یک یا چند پارامتر ذکر شده را در سیستم کنترل نماید. یک کنترل کننده FACTS که به طرز مناسبی انتخاب شده باشد، میتواند محدودیتهای خاصی یک خط مشخص یا یک کریدور را برطرف نماید. از آن جا که کنترل کنندههای FACTS کاربردهایی از یک فناوری پایه را عرضه میکنند، تولید آنها در نهایت میتواند از مزیت فناوریهای مبنا بهره ببرد. همان گونه که ترانزیستور جزء پایه برای طیف وسیعی از تراشههای میکروالکترونیکی و مدارات است، تریستور یا ترانزیستور قدرت بالا نیز جزء اصلی برای مجموعهای از کنترل کنندههای الکترونیکی قدرت بالا است.
برخی از کنترل کنندههای الکترونیک قدرت، که اینک در زمره مفاهیم FACTS در آمدهاند مربوط به زمانی هستند که مفهوم FACTS توسط آقای هینگورانیـ به جامعه صنعتی معرفی شد. شاخصترین آنها جبران کننده استاتیکی توان راکتیو در حالت اتصال موازی (svc) میباشد، که برای کنترل ولتاژ اولین بار در نبراسکا به نمایش درآمد و به وسیله کمپانی GE در ۱۹۷۴ و به وسیله کمپانی وستینگهاوس در مینه سوتا در ۱۹۷۵ به صورت تجاری عرضه شد. اولین کنترل کننده سری، NGH-SSR با حالت میراکننده توسط هینگورانی، ساخته شد. این کنترل کننده شامل ابزار کنترل امپدانس به صورت خازن سری کم توان بود و در سال ۱۹۸۴ توسط زیمنس در کالیفرنیا به نمایش درآمد. این وسیله نشان داد که با یک کنترل کننده فعال هیچ حدی برای جبران سازی توسط خازن سری وجود ندارد. حتی قبل از SVC ها، دو نوع راکتور قابل اشباع استاتیک برای محدود کردن اضافه ولتاژها جود داشتند و نیز برق گیرهای قدرتمند اکسید فلزی فاقد فاصله هوایی نیز برای محدود کردن اضافه ولتاژهای گذرا به کار میرفتند. تحقیقاتی هم بر روی تپ چنجرهای الکترونیکی و جابهجا کنندههای فاز انجام شده است. با همه اینها، ویژگی منحصر به فرد فناوری FACTS آن است که مفاهیم این چتر گسترده، موقعیتهای فراوان بالقوهای را برای فناوری الکترونیک قدرت به وجود آورده، به طوری که ارزش سیستمهای قدرت افزایش یافته، و با استفاده از آن انبوهی از نظریات پیشرفته و جدید ارائه و به واقعیت تبدیل شده است.
انواع اصلی کنترل کنندههای FACTS
به طور کلی، کنترل کنندههای FACTS را میتوان به چهار دسته تقسیم کرد:
- کنترل کنندههای سری
- کنترل کنندههای موازی(شنت)
- کنترلکنندههای ترکیبی سری ـ سری
- کنترل کنندههای ترکیبی سری ـ موازی
شکل ۱ـ الف نماد عمومی برای یک کنترل کننده FACTS را نشان میدهد که به صورت یک پیکان، تریستور در داخل یک جعبه است.
کنترل کنندههای سری
کنترل کننده سری میتواند یک امپدانس متغیر باشد، مثل خازن، راکتور، و غیره…، یا یک منبع متغیر فرکانس اصلی یا زیر سنکرون و فرکانسهای هارمونیکی مبنی بر الکترونیک قدرت باشد، (یا ترکیبی از آنها) که نیاز مورد نظر را برآورده نماید. در اصل همه کنترل کنندههای سری ولتاژ را به صورت سری به خط تزریق میکنند. حتی یک امپدانس متغیر ضرب در جریان داخل آن، نماینده یک ولتاژ سری است که در خط تزریق شده است. تا زمانی که ولتاژ بر جریان خط عمود است، کنترل کننده سری فقط مقادیری توان راکتیو تأمین یا مصرف میکند. هر اختلاف فاز دیگری، جابهجایی توان واقعی را نیز درگیر خواهد نمود.
خروجی متلب:
دیدگاه ها