شبیه سازی رله توان معکوس در سیمولینک متلب :انجام پروژه متلب
شبیه سازی رله توان معکوس در سیمولینک متلب :انجام پروژه متلب
انجام پروژه متلب:این نوع رله حفاظتی که با کد ۳۲P مشخص می شود، به منظور آشکارسازی تعویض جهت انتقال توان اکتیو در شبکه به کار بردهمیشود. به طور خاص موارد زیر را میتوان برای کاربردهای این رله ذکر کرد:
- در واحدهای صنعتی که از نیروگاه داخلی استفاده می کنند، برای جلوگیری از تغذیه شبکه برق شهری توسط نیروگاه داخلی از این رله استفاده می کنند. این مورد بسیار با اهمیت بوده، زیرا چنانچه یک شبکه بزرگ خارج از یک واحد صنعتی، توسط نیروگاه داخلی تغذیه شود احتمال Over Load شدن ژنراتورها وجود دارد. ضمن اینکه در همین فاصله چنانچه خطائی در شبکه پیش آید عملکرد رله های حفاظتی نیز با مشکل مواجه خواهد شد. رله حفاظتی Reverse power در واقع توان از شبکه به واحد صنعتی را محاسبه کرده و چنانچه توانی بیشتر از حد تنظیمی و درجهت منفی عبور نماید سیستم را Trip می دهد. در این مورد معمولا رله روی مقدارحدود ۱% تا ۲% توان اسمی، تنظیم شده و عملکرد آن با تأخیر زمانی همراه خواهد بود.
- چنانچه در شبکه ای موتور سنکرون وجود داشته و منبع تغذیه آن قطع شود، موتور سنکرون با اینرسی بار مربوطه به حرکت خود ادامه داده و مانند یک ژنراتور شبکه را تغذیه می کند. در این حالت چنانچه برق مجدداً وصل شود، امکان آسیب دیدن الکتروموتور وجود دارد. در این حالت نیز رله Reverse Power الکتروموتور را به موقع از سرویس خارج کرده و ازکار کرد ژنراتوری آن جلوگیری می نماید. در این حالت معمولاً تنظیم رله روی حدود ۵% قدرت اسمی و با زمان تأخیر حدود یک ثانیه انجام میشود
- در مواقع بروز اشکال در دیزل یا توربین محرک ژنراتور، احتمال کارکرد ژنراتور به صورت موتور وجود داشته و می تواند موجب آسیب رسیدن به محرک ژنراتور شود. در این شرایط رله Reverse Power توان برگشتی را محاسبه کرده و اگر از یک حد تنظیمی بیشتر شد دستور تریپ را صادر میکند. معمولاً تنظیم رله Reverse Power در این حالت حدود ۵ تا ۲۰ درصد توان اسمی برای محرک های دیزل و ۱ تا ۵ درصد توان اسمی برای توربین ها با تأخیر زمانی، در حدود یک ثانیه یا بیشتر خواهد بود.
رله توان معکوس دیف محصول شرکت DEIF مدل RMP-121D ، از سری رله های حفاظتی و کنترل ژنراتور این شرکت بوده که جهت کاربردهای هر دو تاسیسات دریایی و زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. رله حفاظتی توان معکوس از ژنراتور موازی با دیگر ژنراتورها ، در مقابل عملکرد موتوری محافظت نموده و در مواقعی که گشتاور محرک اولیه از دست برود و ژنراتور متصل به شبکه باقی بماند ، از محرک اولیه در برابر اضافه بار محافظت خواهد نمود.
همچنین رله توان معکوس دیف از ژنراتور در مقابل توان معکوس ناشی از افزایش توان دیگر ژنراتورهای متصل به شبکه جلوگیری می نماید. * نکته : محرک های اولیه (prime mover) از انرژی های مختلفی از قبیل انرژی حاصل از احتراق سوخت، انرژی باد، آب، نور خورشید و… به منظور تولید انرژی مکانیکی استفاده کرده و پس از کوپلاژ شدن با ژنراتور، قادر به تولید برق در ظرفیت های گوناگون از چند کیلووات تا ده ها مگاوات می باشند.
غالبا مجموعه ی محرک اولیه و مولد تولید برق را در اختصار، مولد مقیاس کوچک یا مولد تولید پراکنده می نامند. اصول اندازه گیری رله توان معکوس دیف : رله اضافه بار مقدار جریان سه فاز و ولتاژ هر فاز را اندازه گیری می کند. اصل TDM یا Time-Division-Multiplication باعث اطمینان بخشی و ضمانت صحت اندازه گیری مقادیر RMS توان (۳ × U × I × cos-φ) می باشد.
مدل RMP-121D با کوپلاژهای زیر موجود می باشد : -۱W : تک فاز -۱W3 : سه فاز سه سیم با بارمتعادل -۱W4 : سه فاز ۴ سیم ( با سیم نول) و با بار متعادل اگر توان از مقادیر ست پوینت تجاوز نماید ، چراغ LED زرد رنگ توسط سیگنال اعلام بروز شرایط خطا روشن خواهد شد. مقادیر ست پوینت توسط پتانسیومتر جلوی دستگاه تنظیم می گردد.
خروجی رله توان معکوس دیف : رله توان معکوس مدل RMP-121D دارای دو تیغه خروجی می باشد که بصورت نرمال باز یا بسته (برق دار یا بی برق) هستند که ممکن است جهت صدور فرمان کنترلی باز یا بسته شوند و تغییر حالت دهند.
-نرمال بسته (برق دار) : جهت اهداف آلارم و هشدار توصیه می گردد . در مواقعی که تغذیه دستگاه افت نماید به سرعت این تیغه فعال خواهد شد. -نرمال باز ( بی برق) : جهت اهداف کنترلی ورگولاسیون توصیه می گردد. حتی از دست رفتن تغذیه دستگاه نیز موجب فعال شدن ناخواسته این تیغه خروجی نخواهد شد.
برخی ویژگی های رله توان معکوس دیف به صورت زیر است : -محافظت در برابر عملکرد موتوری -اندازه گیری تک فاز -چراغ LED آشکار ساز شرایط خطا -تریپ کنترل شده توسط تایمر -چراغ LED آشکار ساز فعال شدن رله
خروجی متلب :
دیدگاه ها