تشخیص گلبول قرمز با پردازش تصویر در متلب
تشخیص گلبول قرمز با پردازش تصویر در متلب:انجام پروژه متلب
در این پروژه با سگمنت گذاری و تشخیص پیکسل های مشخص شده گلبول های قرمز تشخیص داده میشود.
انجام پروژه متلب: گویچهٔ سرخ، گلبول قرمز یا اریتروسیت متداولترین نوع یاختههای خونی است و در بدن مهرهداران، نقش اصلی رساندن اکسیژن را، از ششها (یا آبششها) به بافتها، بازی میکند.
انجام پروژه متلب: گلبولهای قرمز سکه مانند (مقعر الطرفین)، کوچک و فاقد هسته و سایر اندامکها است. به همین جهت تنها منبع برای تأمین انرژی در آن فرایند گلیکولیز است. گلبول قرمز از حجمی بالغ بر ۹۰ تا ۹۵ میکرون برخوردار است. در شرایط طبیعی قطر آنها بهطور متوسط ۷٫۵ میکرون است. اگر اندازهٔ سلول کوچکتر از ۶ میکرون باشد میکروسیت و اگر بزرگتر از ۹ میکرون باشد، ماکروسیت نامیده میشود. حضور گویچههای قرمز با اندازههای مختلف در خون را آنیزوسیتوزیس (Anisicytosis) و حضورشان با اشکال مختلف در خون را پویکیلوسیتوزیس (Poikilocytosis) مینامند که در حالات مرضی دیده میشوند. تعداد گویچههای قرمز در حالت طبیعی در خون زنان ۳٫۶ تا ۵٫۵ میلیون و در خون مردان ۴٫۱ تا ۶ میلیون در هر میکرولیتر میباشد.
نسبت حجم سلولهای خون به کل خون بر حسب درصد را هماتوکریت مینامند. این نسبت در زنان و مردان سالم و بالغ به ترتیب برابر ۴۵–۳۵ و ۵۰–۴۰ درصد است.
سیتوپلاسم گویچههای قرمز اسفنجی بوده و به وسیلهٔ غشاء پلاسمایی قابل ارتجاعی احاطه شده تا این سلول بتواند تغییر شکل بدهد و از مویرگهای باریک عبور کند.
انجام پروژه متلب: در سیتوپلاسم گلبول رنگدانهای به نام هموگلوبین وجود دارد که پروتئینی آهندار است. گلبول قرمز به وسیلهٔ هموگلوبین خود در جاهایی که تراکم اکسیژن زیاد باشد این آهن با اکسیژن ترکیب شده و اُکسی هموگلوبین را تشکیل میدهد و در جایی که تراکم اکسیژن کم باشد تجزیه شده و اکسیژن آزاد میکند. این خاصیت هموگلوبین در جابهجایی اکسیژن از ششها به بافتها بسیار سودمند است. عمر هر گلبول قرمز حدود چهار ماه است. بعد از این مدت گلبول در کبد تجزیه میشود و آهن موجود در کبد اندوخته میشود تراکم گلبول قرمز و عمر آن ۱۲۰ روز است. همچنین محل تولید آن در جنین کیسه زرد، کبد، طحال، گره لنفاوی و مغز استخوان است. بعد از تولد تا پنج سالگی تمام مغز استخوانهای بدن. در فرد بالای پنج سال فقط در مغز استخوانهای پهن و استخوانهای دراز متصل به تنه است. در بسیاری از منابع از گلبول قرمز به عنوان یک سلول یوکاریوتی یاد میشود اما با توجه به تعریف پروکاریوتها میتوان گلبول قرمز را نوعی سلول پروکاریوتی نامید.
سلول های قرمز خون که گلبول های قرمز نیز نامیده می شوند، فراوان ترین نوع سلول های خون هستند. اجزای عمده دیگر خون عبارتند از پلاسما، سلول های سفید خون (گلبول های سفید) و پلاکت ها. وظیفه اصلی سلول های قرمز خون انتقال اکسیژن به سلول های بدن و حمل دی اکسید کربن به ریه ها است.
سلول های قرمز خون شکل مقعر الطرفین دارند. یعنی این که سطح سلول مثل گوی به سمت داخل انحنا یافته است. همین شکل به گلبول های قرمز خون، سطح بزرگی برای تبادل گاز می دهد. همچنین گلبول های قرمز خون بسیار الاستیک (کشسان یا با قابلیت ارتجاع) اند که آنها را قادر می سازد از میان عروق خونی بسیار باریک و کوچک عبور کنند و اکسیژن را به اندام ها و بافت ها برسانند.
خروجی متلب:
دیدگاه ها