شبیه سازی الگوریتم سنجاقک چند منظوره در متلب
شبیه سازی الگوریتم سنجاقک چند منظوره در متلب :پروژه آماده متلب
پروژه آماده متلب:
الگوریتم بهینه سازی سنجاقک یا الگوریتم DragonFly Algorithm که به اختصار به آن الگوریتم DA گفته میشود یک الگوریتم تکاملی الهام گرفته از طبیعت است که رفتار سنجاقک ها را شبیه سازی میکند و در سال ۲۰۱۵ ارائه شده است.
برای فهم الگوریتم سنجاقک نیاز هست که مقدمه ای در مورد سنجاقک ها و زندگی آنها گفته شود : سنجاقک حشره ای از راسته سنجاقک سانان یا Odonata می باشد . این راسته از حشرات یکی از قدیمی ترین گروه حشرات بالدار می باشد. سریعترین حشره پرنده از نظر سرعت نیز Odonata که یک گونه ای از سنجاقک های استرالیایی است می باشد . سنجاقک ها با توجه به نحوه زندگی در مراحل نوزادی (لاروی) و بلوغ و همچنین خصوصیت شکارگری ، دارای شرایط اختصاصی و اندامهای شکارگر ویژه ای می باشند. شکل پاهای این حشره به صورت سبد در آمده است تا راحت تر شکار را در بر بگیرد و قطعات دهانی این حشره نیز به صورت جونده بسیار قوی می باشد. سنجاقک های شکارچیان سریعی هستند که طعمه خود را در هوا شکار میکنند آنها به طور استثنایی قدرت دید بالایی دارند و میتوانند حشرات در حال پروار را تعقیب کنند و با کمک پاهای تیغه دار خود شکار را به راحتی در هوا بگیرند.پاهای سنجاقک شکل سبدی مانندی دارد که برای تمرکز بیشتر بر روی طعمه کاربرد دارد.
الگوریتم بهینه سازی سنجاقک
یا Dragon Algorithm که به اختصار به آن الگوریتم DA گفته میشود را معرفی خواهیم کرد. الگوریتم بهینه سازی سنجاقک یا الگوریتم DA در سال ۲۰۱۵ توسط میرجلیلی معرفی و منتشر شده است. الگوریتم سنجاقک در دسته الگوریتم های بهینه سازی الهام گرفته از طبیعت قرارر میگیرد که ایده آن از رفتار سنجاقک ها در شکار غذا و طعمه الهام گرفته شده است.
مقدمه ای در خصوص سنجاقک ها:
سنجاقک ها حشراتی فانتزی هستند و نزدیک به ۳۰۰۰ گونه مختلف از این حشره در جهان وجود دارد. همانطور که در شکل زیر نشان داده دشده است چرخه زندگی یک سنجاقک دو نقطه عطف دارد: نوزادی و بزرگ سالی. سنجاقک ها بخش زیادی از عمر خود را در مرحله نوزادی سپری میکنند و برای ورود به مرحله بزرگسالی تحت عمل دگرگونی قرار میگیرند.
واقعیت جالب در مورد سنجاقک ها رفتار ازدحامی منحصر به فرد و نادر این حشره می باشد .توده سنجاقک ها تنها برای دو هدف شکل میگیرد : شکار و مهاجرت. که شکار را توده استاتیک یا تغذیه می نامند و مهاجرت را توده داینامیک یا مهاجر می نامند.
خروجی متلب :
دیدگاه ها